Arta In Bucatarie - Retete Culinare

Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

De aceasta data va prezenta cu adevarat o delicatesa a cuvantului tort.

Ingrediente pentru blat: 120 ml de lapte batut, 65 g de faina, 60 g unt, 20 g de cacao, 1 ou, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu si putina sare.

Ingrediente pentru crema de ciocolata amaruie: 300 grame de ciocolata amaruie, 250 ml de smantana pentru frisca, 50 ml de apa rece, 40 grame unt si 5 grame de gelatina.

Ingrediente pentru crema de ciocolata cu lapte: 300 grame ciocolata cu lapte, 250 ml smantana pentru frisca, 50 ml de apa rece, 40 grame unt si 5 grame de gelatina.

Ingrediente pentru crema de ciocolata alba: 250 ml de smantana pentru frisca, 300 grame de ciocolata alba 50 ml de apa rece, 40 grame unt si 10 grame de gelatina.

Intr-adevar la prima vedere a ingredientelor, tortul trio de ciocolata pare a fi putin costisitor insa se dovedeste a fi chiar foarte simplu si extrem de delicios.

Pentru inceput trebuie sa realizati un blat subtire pentru ca cele 3 mousse-uri sa fie in centru atentie. Fiecare mousse se realizara exact la fel si se tine in congelator pentru aproximativ un timp de 20 de minute pentru a se intari putin gelatina. Fiecare strat se pune pe rand pentru a obtine trio-ul de ciocolata, iar la final dupa ce ati pregatit tortul trebuie sa il tineti la frigider peste noapte, iar a doua zi va puteti rasfata cu un tort trio de ciocolata.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Pin