Arta In Bucatarie - Retete Culinare

Tort de tiramisu cu ciocolata

Tort de tiramisu cu ciocolata

Toata lumea iubeste deserturile si de aceasta data cand vorbim de deserturi ne referim la tort. Ce parere ati avea daca acum ati putea sa va pregatiti propriul tort de tiramisu cu ciocolata? Pai acum este posibil, e chiar foarte usor si nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente.

Ingrediente: 500 ml de smantana pentru frisca, 500 ml de cafea indulcita, 400 g de piscoturi, 150 g de zahar pudra, 500 g de mascarpone, 200 g de ciocolata amaruie, 3 linguri de cacao si foarte putine sare.

In mare reteta este foarte simpla si se poate prepara cat ai clipi. In primul rand ati avea nevoie de un mascarpone pe care il gasisti in supermarket la raftul cu lactate. Este important sa nu mixati foarte repede pentru ca mascarponele si smantana isi pot pierde din proprietati si frisca nu o sa mai iese asa cum ti-ai dorit. Dupa ce ati realizat intreaga compozitie asezati piscoturile intr-un recipient rotund (in functie de vasul ales) si turnati crema peste. La final, il puneti la rece timp de 5-6 ore pana cand devine putin solid si il puteti decora dupa bunul plac, fie cu cacao, cafea macinata sau chiar fructe.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Pin