Arta In Bucatarie - Retete Culinare

Supa crema cu ciuperci

Supa crema cu ciuperci

Foarte potrivita pentru perioadele calduroase, exact ca acestea din zilele de azi, supa crema cu ciuperci este perfecta pentru masa de pranz a oricarei persoane. ]

Ingrediente: 700 g de ciuperci (de preferat champignon), 300 g de ciuperci (un alt fel), 300 ml de lapte, 200 g de smantana, 3 – 4 catei de usturoi maruntit, 2 -3 cepe tocate marunt, 2 – 3 linguri de ulei, 1 legatura de marar tocat marunt, 1 litru de supa, 1 cartof taiat cubulete, putina boia si nu in ultimul rand putina sare.

Supa crema cu ciuperci este binevenita deoarece contine foarte multe vitamine si proteine si este chiar usor de realizat. Sunt folosite doua tipuri de ciuperci in prepararea acestei supe crema deoarece dorim sa prinda un gust mult mai intens. Trebuie sa fiti atenti ca in cazul in care folositi niste ciuperci uscate trebuie sa le rehidratati in apa clocotita.

In prima faza taiati ciupercile in lamele subtiri si le caliti intr-un amestec de ceapa, usturoi si restul ingredientelor. Pentru a se ingrasa putin supa, puteti sa folositi putin cartof si niste smantana fermentat sau lapte pentru un gust mai rafinat.

La final puteti sa adaugati niste felii de ciuperci prajite si niste marar sau patrunjel sau chiar sa o serviti simpla.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Pin