Arta In Bucatarie - Retete Culinare

Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Alba ca zapada este o prajitura iubita de foarte multe persoane, insa cu trecerea timpului aceasta reteta a inceput sa fie uitate si cu siguranta ne multumim cu diferite premixuri nesanatoase.

Ingrediente pentru foi: 10 linguri lapte, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 2 oua, 1 lingurita rasa amoniac sau bicarbonat de sodiu, un praf sare si aproximativ 500-550 grame faina.

Ingrediente pentru crema: 200 grame unt, 8 linguri faina, 6 linguri zahar, 1 litru lapte, coaja de la o lamaie, sucul de la 1/2 de lamaie, 1 esenta de vanilie.

Este o prajitura care se prepara foarte repede. Partea cea mai grea este atunci cand trebuie s-o tinem in frigider pana se inmoaie foile. Crema se face la fel de repede si este extrem de gustoasa. Pentru foi puteti folosi bicarbonat de amoniu, sau amoniac, insa merge si bicarbonatul de sodiu pentru fragezirea foilor. Pentru crema se foloseste faina sau amidon, oricum ar fi amandoua merg foarte bine. Pentru a aromatiza crema puteti folosi esenta de vanilie sau chiar mai bine o pastaie de vanilie.

Cel mai important lucru este ca prajitura Alba ca Zapada trebuie sa stea neaparat peste noapte, fie in frigider sau intr-o camera rece.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Pin