Arta In Bucatarie - Retete Culinare

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

O retata foarte usor de facut, si pot sa spun ca este preferata mea dintre toate. Papanasii prajiti cu smantana si dulceata sunt desertul perfect pentru cei care doresc sa impresioneze intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente: 500 grame branza dulce de vaci, 300 grame de faina, 200 grame de smantana, 150 grame dulceata, 30 grame zahar vanilat, 2 oua, 1 lingurita esenta de portocala, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, coaja de la o lamaie si un praf de sare.

Dupa cum stiti, aluatul o sa devina umpic lipicios, insa puteti sa folositi faina pentru a remedia acest lucru. Ca arome puteti sa folositi coaja de la lamaie, esenta de portocala si chiar zahar vanilat sau orice aroma doriti. Pot sa va spun ca scortisoara este un ingredient foarte bine ales. Pentru a creste bine aluatul trebuie sa folositi bicarbonat de sodiu, dar se poate folosi si praf de copt.

Dupa ce ati adaugat toate acestea framantati aluatul pana ce combinati toate ingredientele. Mediul de prajire al papanasilor trebuie sa fie mediu pentru a se frageda uniform si a fi bine copti in interior. La final adaugati orice dulceata doriti si va bucurati de delicatesele preparate.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Pin