Arta In Bucatarie - Retete Culinare

Conopida gratinata la cuptop

Conopida gratinata la cuptop

Conopida este o leguma care nu foarte multi o cunosc sau o prepara in casa, insa daca o sa urmariti aceasta retele de conopida gratinata la cuptor, cu siguranta o sa incepeti sa faceti asta.

Ingrediente: 750 grame conopida, 500 ml lapte, 200 grame cascaval, 40 grame faina, 40 grame unt, 30 grame pesmet, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita pudra de usturoi si nu in ultimul rand piper si sare.

In ziua de azi toti ar trebui sa consumam cat mai multe legume si in special cele de care nu ne atingeam atunci cand eram mici. Pentru prima faza, puneti conopida intr-o apa clocotita astfel incat sa o opareasca, iar dupa asta o lasati la scurs. Sos-ul il realizati dintr-un bechamel usor la care adaugati cascaval. Astfel o sa mascati gustul conopidei. Dupa toate astea puneti conopida intr-o tava si turnati sos-ul pe deasupra, iar la final puneti tava la cuptor.

Astfel ati obtinut una dintre cele mai bune retete de conopida gratinata din lume la cuptop. Este foarte usor de preparat, nu necesita foarte mult timp, si o sa fie indragita de toti membri familiei, chiar si de cei mici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Pin